Orosi Tünde – Lélekfa

One Brain - 3 in 1 Concepts

Az Egységes Agy (Three In One Concepts/Három az egyben) rendszerét Gordon Stokes, Daniel Whiteside és Candace Callaway alkotta meg. Sajnos már mindannyian távoztak az élők sorából, Nagy űrt hagyva maguk után. Jelenleg Anastazya Tomako Wada a módszer tulajdonosa.

https://www.high-endrolex.com/18

A One Brain módszer a stressz kezelésének, a lelki – ezáltal testi – egészség fenntartásának egyedülálló módja, egyszerre használja a tudatos, tudatalatti, és a testi szintet a probléma feltárására.

A koncepció azon alapul, hogy a bal és a jobb agyfélteke életünk különböző területeit irányítja. Amikor érzelmi stressz hatása alá kerülünk, nem tudjuk az agy teljes kapacitását kihasználni, a bal agyfélteke pánik üzemmódba kapcsol. Ha benne ragadunk ebben az állapotban előfordul, hogy hasonló esetekben ugyanúgy viselkedünk, és ugyanúgy döntünk. Amikor pánikba esünk, csak egy korábbi hasonló szituációhoz tudunk visszanyúlni és aszerint fogunk cselekedni. A módszer segítségével levesszük a negatív érzéseket az okozó stresszhelyzetről, így már csak az esemény puszta ténye marad meg. Ezáltal visszakapjuk a lehetőséget a szabad tudatos választásra és a jelenlegi stresszhelyzetben – ami nagyon emlékeztet egy korábbira – másképp dönthetünk. Amennyiben sikerül ebből az állapotból kikerülnünk, képesek leszünk a bal agyfélteke logikáját és a jobb agyfélteke kreativitását egyszerre használni. Tehát: mindig van választásunk. 

Miután megtaláltuk az okot, a szükséges korrekciókat a technikák széles skálájából teszteléssel keressük meg. Mindig azt kell elvégeznünk, amelyikkel a lehető leggyengédebb módon tudjuk eltávolítani a negatív érzéseket a testből és az elméből. Ezután, ha szükséges, további nagyon könnyen elvégezhető otthoni gyakorlatokat választunk, melyek oldják a stresszt és elmélyítik a célt. Így tudjuk erősíteni a kezelés eredményességét.

A test soha nem hazudik, ha a megfelelő kérdést tesszük fel a megfelelő módon.

(Dr. George Goodheart)

Mi történik One Brain kezelés után?

A kezelés utáni javulás mindenkinél a saját tempójában történik. Nagyon fontos, hogy az illető készen álljon a változásra és akarja azt. Elengedhetetlen, hogy felelősséget vállaljon helyzete javításáért. Mi az utat mutatjuk meg mindenkinek, de azt egyedül kell végig járnia. Ezzel a módszerrel nem kezelünk testi tüneteket, nem gyógyítunk, és nem állítunk fel diagnózist.

Az a tapasztalatunk, hogy oldás után nagyon sok fizikai tünet határozottan javul, vagy eltűnik mivel a hozzá kapcsolódó stresszt sikeresen feloldottuk.

Ezt így tudnám szemléltetni:

Van egy hatalmas, degeszre tömött hátizsákunk, amit cipelünk. Ez tele van sok régi, talán rossz emlékkel, ami egyenként is olyan nehéz, mint a beton. Elkezdjük ezeket a beton darabokat egyesével kidobálni. Ezután nagyon sok üres hely marad ebben a zsákban, amit már olyan emlékekkel pakolhatunk tele, amik boldogsággal töltenek el minket. A boldog ember pedig olyan, mintha repülne, mert ezeknek az emlékeknek nincs súlya, sőt a magasba repít minket.

„Én nem gyógyítalak, segítek csupán, hogy jobban legyél.

Az Élet nyelvén szólok hozzád, s az érintés a hang, mely visszhangra lel benned.

Ha utat talál, ha engeded.

Nem nekem, magadnak…

Veled maradok, míg hitté érnek szívedben a hangok, s megtanulsz szeretni.

Magadat, s az életet, amit választottál.

És mikor elengedem a kezed, hálás leszek, hogy szél lehettem a szárnyaid alatt.

…Mert repülnöd…egyedül kell.”
(Tóth Éva)

One Brain egy páciens szemével

A One Brain egy kulcs önmagunkhoz és a segítő funkcionál abban, hogy segítsen minket megszabadulni a korlátozó hiedelmeinktől. A köztünk lévő kontaktus megteremtésével segít minket a belsőnkkel összehangolódni, ugyanis minden kérdésre a válasz bennünk van!

Hogyan valósul ez meg? A One Brain izomtesztelést használ. Ez hogyan működik? Úgy, hogy a segítő feltett kérdésére, a testünk izom összehúzódással reagál, ami válaszként funkcionál. Az oldás során ezekből az izom reakciókból tudjuk, meg hogy, hol vannak az elakadások. Megtudjuk, melyik területtel kell foglalkozni! Ez lehet számos dolog, például párkapcsolat, munka, pénz. Minden a tudatalattinkban van elzárva és ennek a módszernek a segítségével a korlátozó hiedelmeket feloldhatjuk. Ha megvan, hogy melyik területtel kell foglalkozni, akkor a kérdések segítségével megkapjuk, életünk melyik korszakába kell, visszanézzünk. Ez történhet jelenben, de akár egészen kicsi korunkig is szükséges vissza menni. Ekkor egy korrekció (ÉSO: érzelmi stressz oldás) segítségével szembe nézünk azzal, hogy mi történhetett korábban velünk, ami a mostani helyzetünket létrehozta.

Az ÉSO abban segít, hogy tükröt tart nekünk! Megmutatja milyen sérelmek értek bennünket korábban és segítségével, mint külső szereplők vehetünk részt a megtörtént eseményen! Ezáltal egy teljesen más szemszögből látjuk a helyzetet, így talán a helyzet elfogadása, megértése is könnyebben megy! Sokkal egyszerűbb a megbocsátás is! De talán a legfontosabb, hogy ebben a helyzetben megengedjük magunknak az érzelmek megélését! Az érzelmek ilyenkor maguktól a felszínre jönnek, nem szükséges többé megakadályozni őket! A korrekciók segítségével pedig mindazon negatív gondolatokat, érzelmeket melyeket átéltünk átprogramozzuk pozitívvá! Természetesen szembesítenünk kell magunkat a negatív dolgokkal, hiszen ezek ugyanúgy hozzánk tartoznak, azok is mi vagyunk, de a pozitív megerősítésekkel tudatosítjuk magunkban, hogy ez lehet jobb is! És ha merünk változtatni, akkor újra teljes életet élhetünk. Egyszerűen a kezelés segítségével támogatást, önbizalmat és erőt nyerünk ahhoz, hogy sokkal boldogabbá és szebbé tegyük a jövőnket saját magunk által!

Stella- Csilla Páll