Kineziológia

Először általánosságban szeretnék nektek a kineziológiáról írni, alapfogalmakról és kialakulásáról.

A Természetgyógyászati törvény szerinti meghatározás:
A kineziológia alternatív, komplementer, preventív készség- és képességfejlesztő , holisztikus egészségügyi módszer, mely pedagógiai és pszichológiai elemeket is tartalmaz; neurológiai és energetikai blokádokat old, és ezzel beindítja a test, az egész szervezet öngyógyító mechanizmusát.

A kineziológia olyan rendszer specifikus szakterület, amely sajátos fogalom, eljárás és szabályozási rendszerrel működik, speciális módszereket alkalmaz.

A kineziológia kifejezés a görög kinesis (mozgás) szóból ered. Orvosi értelemben az izmok és a testmozgás tudományát jelenti. Alternatív személyiség-, képesség-, és készségfejlesztő módszer pedagógiai és pszichológiai elemekkel kiegészítve, egyes rendszere természetgyógyászati elemeket is tartalmaz.

Az izomtesztelés – mint manuális biofeedback – minden kineziológiai szakterület alapja. A kineziológiai kezelés célja a jelenbeli és múltbéli stresszek feloldása speciális korrekciós technikák segítségével.

Az izomtesztelés módja: A kineziológus gyengéd nyomást gyakorol a páciens karjára/lábára (tesztelt izomtól függően), ami elgyengül vagy erősen tart.

Alapja az agy és a test közötti kölcsönhatás, kapcsolat. Az izomtesztelés során tapasztalt izomerő változás megbízható információt ad a tesztelő kérdéseire.

A testünk mindenre emlékszik, ami történt velünk életünk során. Az izomteszt segítségével fel tudjuk idézni az élet minden pillanatát. Meg tudjuk keresni, hogy egy adott, jelenkori problémánknak, hol van a gyökere. Életünk melyik eseménye az amelyik hatással van ránk. Mi az, ami miatt megrekedtünk az életünkben. Ha ezek a negatív élmények elfojtva maradnak, akkor a jelenben, csak futjuk a felesleges, olykor mókuskeréknek tűnő, köröket, és nem tudunk tovább lépni egy problémánkból.

Kialakulása

Bővebben

One Brain

Mi a One Brain
A kineziológia One Brain ága egyszerre használja a tudatos, tudatalatti, és a testi szintet a probléma feltárására.
Az elnevezés onnan ered, hogy a bal és a jobb agyfélteke életünk különböző területeit irányítja. Amikor érzelmi stressz hatása alatt vagyunk, nem tudjuk az agy teljes kapacitását kihasználni, a bal agyfélteke pánik üzemmódba kapcsol. Ha ebből az állapotból kikerülünk, képesek leszünk a bal agyfélteke logikáját és a jobb agyfélteke kreativitását egyszerre használni. Ebből adódik az is, hogy bizonyos esetekben ugyanúgy viselkedünk, és ugyanúgy döntünk. Ha pánikba esünk, csak egy korábbi hasonló szituációkhoz tudunk visszanyúlni. Ha levesszük a negatív érzelmeket az okozó stressz helyzetről, akkor már csak az esemény puszta ténye marad meg. Ezáltal visszakapjuk a lehetőséget a szabad tudatos választásra és a jelenlegi stressz helyzetben – ami nagyon emlékeztet egy korábbira – másképp dönthetünk. Tehát: mindig van választásunk. Ennél a módszernél is izomteszteléssel keressük meg a problémát okozó stressz gyökeret. Ez azon alapszik, hogy az izomzat normál működés esetén tart, míg stressz hatására elgyengül. Így az izmokat, mint jelzőrendszert használva térképezzük fel a problémákat. Általában az elülső deltaizmot használjuk erre a célra. Finom nyomást gyakorlunk az alkar, csukló feletti részére, miközben feltesszük a testnek kérdéseinket. A válasz attól függ, hogy elgyengül-e a kar vagy tart. A kérdésekre kapott válaszokból megtudhatjuk, mikor történt az esemény, ami jelenlegi helyzetünk okozója, kivel volt kapcsolatos, mitől féltünk akkor, vagy mit tagadtunk meg
magunktól. Nagyon hatékony és biztos módja ez a problémák felderítésének.

A test soha nem hazudik, ha a megfelelő kérdést tesszük fel a megfelelő módon.
(Dr. George Goodheart)

Bővebben

Touch for health

Feltöltés alatt…..

Bővebben

Brain Gym

Feltöltés alatt…..

Bővebben

Stressz release

Feltöltés alatt…..

Bővebben