Kineziológia

Kineziológia 2019-12-04T08:44:22+00:00

Kineziológia

Először általánosságban szeretnék nektek a kineziológiáról írni, alapfogalmakról és kialakulásáról.

A Természetgyógyászati törvény szerinti meghatározás:
A kineziológia alternatív, komplementer, preventív készség- és képességfejlesztő , holisztikus egészségügyi módszer, mely pedagógiai és pszichológiai elemeket is tartalmaz; neurológiai és energetikai blokádokat old, és ezzel beindítja a test, az egész szervezet öngyógyító mechanizmusát.

A kineziológia olyan rendszer specifikus szakterület, amely sajátos fogalom, eljárás és szabályozási rendszerrel működik, speciális módszereket alkalmaz.

A kineziológia kifejezés a görög kinesis (mozgás) szóból ered. Orvosi értelemben az izmok és a testmozgás tudományát jelenti. Alternatív személyiség-, képesség-, és készségfejlesztő módszer pedagógiai és pszichológiai elemekkel kiegészítve, egyes rendszere természetgyógyászati elemeket is tartalmaz.

Az izomtesztelés – mint manuális biofeedback – minden kineziológiai szakterület alapja. A kineziológiai kezelés célja a jelenbeli és múltbéli stresszek feloldása speciális korrekciós technikák segítségével.

Az izomtesztelés módja: A kineziológus gyengéd nyomást gyakorol a páciens karjára/lábára (tesztelt izomtól függően), ami elgyengül vagy erősen tart.

Alapja az agy és a test közötti kölcsönhatás, kapcsolat. Az izomtesztelés során tapasztalt izomerő változás megbízható információt ad a tesztelő kérdéseire.

A testünk mindenre emlékszik, ami történt velünk életünk során. Az izomteszt segítségével fel tudjuk idézni az élet minden pillanatát. Meg tudjuk keresni, hogy egy adott, jelenkori problémánknak, hol van a gyökere. Életünk melyik eseménye az amelyik hatással van ránk. Mi az, ami miatt megrekedtünk az életünkben. Ha ezek a negatív élmények elfojtva maradnak, akkor a jelenben, csak futjuk a felesleges, olykor mókuskeréknek tűnő, köröket, és nem tudunk tovább lépni egy problémánkból.

Kialakulása

Bővebben

One Brain

Mi a One Brain
A kineziológia One Brain ága egyszerre használja a tudatos, tudatalatti, és a testi szintet a probléma feltárására.
Az elnevezés onnan ered, hogy a bal és a jobb agyfélteke életünk különböző területeit irányítja. Amikor érzelmi stressz hatása alatt vagyunk, nem tudjuk az agy teljes kapacitását kihasználni, a bal agyfélteke pánik üzemmódba kapcsol. Ha ebből az állapotból kikerülünk, képesek leszünk a bal agyfélteke logikáját és a jobb agyfélteke kreativitását egyszerre használni. Ebből adódik az is, hogy bizonyos esetekben ugyanúgy viselkedünk, és ugyanúgy döntünk. Ha pánikba esünk, csak egy korábbi hasonló szituációkhoz tudunk visszanyúlni. Ha levesszük a negatív érzelmeket az okozó stressz helyzetről, akkor már csak az esemény puszta ténye marad meg. Ezáltal visszakapjuk a lehetőséget a szabad tudatos választásra és a jelenlegi stressz helyzetben – ami nagyon emlékeztet egy korábbira – másképp dönthetünk. Tehát: mindig van választásunk. Ennél a módszernél is izomteszteléssel keressük meg a problémát okozó stressz gyökeret. Ez azon alapszik, hogy az izomzat normál működés esetén tart, míg stressz hatására elgyengül. Így az izmokat, mint jelzőrendszert használva térképezzük fel a problémákat. Általában az elülső deltaizmot használjuk erre a célra. Finom nyomást gyakorlunk az alkar, csukló feletti részére, miközben feltesszük a testnek kérdéseinket. A válasz attól függ, hogy elgyengül-e a kar vagy tart. A kérdésekre kapott válaszokból megtudhatjuk, mikor történt az esemény, ami jelenlegi helyzetünk okozója, kivel volt kapcsolatos, mitől féltünk akkor, vagy mit tagadtunk meg
magunktól. Nagyon hatékony és biztos módja ez a problémák felderítésének.

A test soha nem hazudik, ha a megfelelő kérdést tesszük fel a megfelelő módon.
(Dr. George Goodheart)

Bővebben

Touch for health

Feltöltés alatt…..

Bővebben

Brain Gym

Feltöltés alatt…..

Bővebben

Stressz release

Feltöltés alatt…..

Bővebben

Aktuális

Szeptembertől újra Stresszmentesítő Képességfejlesztés Herceghalomban és Biatorbágyon, már egyéni foglalkozás keretében is!
Részletekkel hamarosan érkezem.

Történetek