Orosi Tünde – Lélekfa

Touch for Health

Dr John F. Thie dolgozta ki az Alkalmazott Kineziológiából, mely Dr. George Goodheart nevéhez fűződik. Így mondhatjuk azt, hogy a TfH szinte minden ma használt kineziológiai rendszer alapja.

Az volt a vágya, hogy minden családban legyen valaki, aki elsajátítja ezt a biztonságos technikát, mellyel segíteni tudja a környezetében élőket. Így 1973-ban megírta a Gyógyító érintés című könyvét, ami alapműnek számít a kineziológiában.

A Touch for Health szerint, a test helyes működéséhez fontos testünk energiájának megfelelő eloszlása és áramlása, ami a meridiánok rendszerén keresztül történik. Erre az áramlásra hatással vannak az érzelmeink, az élelmiszerek, amiket elfogyasztunk, a testtartásunk és az izmaink állapota.

A TfH 42 izom tesztelésével keresi meg a kiegyensúlyozatlanságokat a testben, azt az izmot amelyik nem kapja meg az optimális működéshez szükséges energiát. Az izmok kiegyensúlyozására, annak igénye szerint használja a nyirokkeringésre, a vérellátottságra, az érzelmekre és a meridiánokra ható technikákat.

Hosszan tartó stressz esetén az izmaink képesek feszültté válni és eltárolni a problémákat. Ennek fényében nagy segítség, hogy a TfH rendszeren belül az izmokhoz meridiánok, a meridiánokhoz, szervek és érzelmek kapcsolódnak, így egyszerre több területen is tudunk dolgozni az adott problémával.

https://www.high-endrolex.com/15