Orosi Tünde – Lélekfa

Stressz release

Dr. Wayne W. Topping alkotta meg ezt az ágat, melyet Welness kineziológiának, a jó közérzet kineziológiájának is hívunk. A név jelentése szelíd stressz lebontás. Dr Selye János stressz elméletét alapul véve ismertet meg minket azokkal a folyamatokkal, melyek a testünkben mennek végbe stressz helyzet esetén, illetve gyakorlatba ültette át az elméletet. Nagyon egyszerű de hatékony módszerekkel tudjuk lebontani a mindennapi problémák, kellemetlen helyzetek, viták, aggodalmak által a testünkben felhalmozódott stresszt. Ezek a technikák könnyen elsajátíthatók és a hétköznapokban is használhatók.

Segítségével tudunk dolgozni rögzült érzelemmel, rögzült haraggal. Ezek szelíden segítenek abban, hogy megszabaduljunk az ezekhez való túlzott ragaszkodásunhoz. Az én személyes kedvencem a korlátozó hitrendszereink lebontása. Korlátozó hitrendszernek nevezzük azokat a hiedelmeinket, melyeket igaznak hiszünk, de nem segítenek bennünket, hanem gátolnak abban, hogy olyan életet éljünk, amilyet szeretnénk.

Mondok nektek egy példát. Képzeljük el, hogy én abban a hitben élek, hogy: „Nem vagyok elég jó.” Az is egy érdekes kérdés, hogy ez hogyan alakult ki? Mi minden történt, hogy ezt hiszem magamról? Szóval, ha én ebben a szellemben élek, soha semmivel nem leszek elégedett. Hajszolom az elégedettséget, de soha nem érem el. A másik lehetőség, hogy feladom, hisz úgy sem leszek soha megfelelő. Mindkét választás káros rám nézve, hiszen rengeteg energiám elmegy a hajszolással, ha feladom, akkor pedig esélyem sincs elérni valamit. Amennyiben lebontom ezt a hitrendszert, lehetőségem lesz tisztán látni a helyzetemet és elérni a céljaimat és az elégedettséget.