Orosi Tünde – Lélekfa

T+T az ANYA-JEGY-telenítő

Gyerekeink életében mi anyák vagyunk a legfontosabbak. Tudom, most sok férfi felhördül, de egy férfi társuk ezt így fogalmazta meg: “9 hónap behozhatatlan előnye van egy anyának”. Épp ezért fontos az, hogy milyen JEGYEKET rakunk a gyerekeinkre.

Gyerekeink másolnak. Néha úgy, mint az indigó.

Egy saját felismerést szeretnék veletek megosztani ezzel kapcsolatban.

Szeretek kávézni, ez nekem egy kis szertartás. 1 személyes Bialetti kávéfőzőnk van, de abból kettő, mindenkinek saját. Ez adja azt a kávé élményt, amit mi szeretünk.

Na de térjünk vissza a szertartáshoz.

Szóval.

Egyik nap elindultam kávét főzni, levettem az edényszárítóról a kávéfőző alját, odaálltam csaphoz, engedtem bele egy kis vizet és kiöntöttem, mint minden egyes alkalommal. Itt megálltam pár pillanatra és elgondolkodtam azon, hogy ezt miért is csinálom.

Valahonnan messziről bekúszott egy emlék. Anyu megy vizet inni, felveszi a poharat, enged bele egy kis vizet és kiönti, mint minden egyes alkalommal.

Ezt láttam éveken keresztül tőle és annyira belém ívódott, hogy észre sem vettem.

Ott álltam közel 52 évesen és csak most tudatosodott bennem, hogy mit csinálok.

Ugye ismerős a fenti helyzet?

Addig nincs is ezzel baj, ha másokat nem bántunk vele, hiszen azzal, hogy kiöntök egy pici vizet, nem bántom a környezetemben élőket. Ebben csak az a veszélyes, ha olyan tulajdonságokat is átveszünk, ami káros és rombol. Nem szándékosan csináljuk ezt, csak annyira a sajátunk lett a szüleink viselkedési mintája, hogy automatikusan ez jön ki belőlünk, mozdulatokban, testbeszédben, mimikában és szavakban.

Ha ilyen szemmel figyeljük a gyerekeinket, akkor meg tudjuk mondani, hogy melyik mozdulatot, vagy gesztust kitől vették át, kire is emlékeztet minket. Ha sikerül magunkat  reálisan látni, akkor észre vehetjük, hogy mit és kitől hozunk magunkkal. A tisztán látás segítségünkre lehet abban, hogy észre vegyük, nekünk min szükséges változtatni vagy mit szükséges elfogadni.

Mindannyian a saját szűrőnkön keresztül nézzük a körülöttünk lévő világot. Hangjaiból pedig gyakran csak azt halljuk meg, amit meg szeretnénk hallani, így sok hasznos információ vész el. Sajnos, néha még a dicséretet sem jut el hozzánk. Nem vagyunk hajlandóak meghallani ezáltal elfogadni.

Hogyan segít a T+T az ANYA-JEGY - telenítő?

Kattints ide, ha te is szeretnéd ennek a módszernek a hatékonyságát magadon megtapasztalni!

Közös munkánk során három témakört dolgozunk fel 4 alkalom alatt.

Minden téma lezárása előtt oldjuk a felszínre került stresszt.

1.-2. 

Te és a szüleid

3.

Férjed, vagy a gyereked/gyerekeid apja és az ő szülei.

4.

Az előző alkalmak tapasztalatait, felismeréseit felhasználva Te és a gyereked/gyerekeid.

*FONTOS: A foglalkozások egymásra épülnek és csak folyamatában végezhető. Témáról témára haladva göngyölítjük a felismeréseket és zárjuk le a negyedik napon.
Egy anyuka levele a tréning után:
"Először is szeretném megköszönni, hogy részt vehettem ezen a tréningen, mert nagyon sokat tanultam Önmagamról. A tréning során olyan összefüggésekre mutattál rá, amik még számomra is hihetetlenek és meglepőek voltak. Személyiséged számomra olyan biztonságot ad, hogy teljesen megnyílok előtted, életkedved és pozitív energiáid hatását pedig még hetekkel később is magammal hordozom. Lendületet adsz és reményt, hogy nincs semmi veszve, hogy sosem késő újragondolni a dolgokat és más megközelítést találni. Hogy elfogadni valakit sokkal szebb dolog és egyszerűbb, is mint AKARNI megváltoztatni. Megtanultam, hogy a bennem elinduló változások hozzák magukkal a családom életének változásait is. Amit még tanulnom kell az a türelem és a görcsös akarás, a most azonnal mindent egyszerre. A T+T tréning lehetőséget adott arra, hogy ne azt keressem a mai iskolában illetve a gyermekeimben, amit én átéltem, mint diák. Az élet más, én más vagyok, és a gyermekeimnek sem az én utamat kell járniuk, hanem a sajátjukat. Segítenem kell őket abban, amiben jók. Bár a hétköznapjaink most sem konfliktusmentesek és az iskola hatását érzem a mindennapjainkon, de már látom, az irányt amerre tartunk."
A.
édesanya

Ha úgy érzed, hogy most neked is a T+T-re van szükséged, akkor írj nekem üzenetet a lenti gombra kattintva!

A T+T ára 30.000 Ft / alkalom.