Orosi Tünde – Lélekfa

Orosi Tünde kineziológus
Rólam:

1969-ben születtem egy Szabolcs megyei faluban. Gyermekkoromról sok mindent el lehet mondani, de azt, hogy felhőtlen lett volna azt sajnos nem. Ez rányomta bélyegét az egész életemre. Érettségi után nem sokkal úgy döntöttem, hogy férjhez megyek. Ez lehetőséget adott nekem arra, hogy kiszabaduljak otthonról, természetesen egy év múlva válás követte és a szülői háztól is messze költöztem. Így lehetőségem volt megnyugodni és szabadon élni. Amikor készen álltam rá, egy fantasztikus kislány engem választott anyukájának, amiért nagyon hálás vagyok neki. Bár ez a kislány már nem is annyira kislány.

Találkozásom a kineziológiával:

Szülésem után egy nagyon nehéz időszakomban találkoztam a kineziológiával, akkor, amikor már a házasságom is csak egy cérnaszálon lógott.

Kétlakiak voltunk, a férjem munkája miatt 250 km-re volt tőlünk. Így elég sokat voltam egyedül a terhesség előtt is, és Virág érkezése után is. Az a pici baba annyira megrémített és annyi kétség merült fel bennem magammal szemben, hogy születése után teljesen bezárkóztam. Ha tehettem volna, az utcára sem megyek ki. Segítségem nem volt – mivel büszke voltam – és nem is kértem. Az éjszakázás és a magány sok rossz gondolatot szült borúlátó agyamban. Elkezdtem hibáztatni mindenkit, aki a közvetlen környezetemben volt. Ez ugye már veled is előfordult? Sokkal könnyebb, mint belenézni a tükörbe és azt mondani, hogy jelenlegi helyzetemnek ÉN MAGAM vagyok az okozója.

Egy nagy veszekedés után, amikor sikerült kilépni a testemből és szerencsésen vissza is találtam, eldöntöttem, hogy segítséget kell kérnem. Ekkor mentem el egy oldásra, amit még kettő követett. Ennek annyira éreztem pozitív hatását magamon és környezetemen, hogy eldöntöttem, nekem ezt meg kell, tanulnom. A gondolatot tett követte és ez engem nagyon boldoggá tett. Életem során soha nem én választottam meg, hogy mit tanuljak. Hagytam, hogy válasszanak helyettem. Ez volt az első amikor képes voltam a vágyaim után menni.

Ebben az a legérdekesebb, hogy ezt, az akkor 2 éves Virággal beszéltem meg. Jól tudta mit kérdezek tőle, mert Őt is elvittem oldásra, amikor kijött a bőrén egy ritka bőrbetegség. Már tudom pontosan, hogy ennek is Én voltam az előidézője, Én nem éreztem jól magam a bőrömben. A Virág bőre most már gyönyörű. Mondhatom, hogy nekem Ő a tanító mesterem. A mai napig kitűnő érzékkel mutatja meg, merre kell mennem az utamon. Ha tanácstalan vagyok, elég ha figyelem és megadja a választ minden kérdésemre.

Arra jöttem még rá. hogy egy gyermek felnevelése lehetőséget ad nekünk arra, hogy újra éljük a saját gyermekkorunkat. Ennek az a veszélye, hogy a velük elő forduló problémák esetében a saját emlékmintáink alapján reagálunk, cselekszünk, mondunk dolgokat. Pedig a mi korábbi megoldásaink nem biztos, hogy nekik is megfelelnek. Vegyük egy példát. Ha egy 52 éves anya 14 éves gyerekének van valami megoldandó élethelyzete, előfordulhat, hogy ez az anya egy 38 évvel ezelőtti tanácsot fog adni. 38 év, ugye milyen sok, milyen sokat változott azóta a világ és a gyerekek?

Ha valamelyik gondolatban magadra ismertél, akkor várlak szeretettel.

Dolgozom felnőttekkel és gyermekekkel egyaránt. Mivel több kineziológia ágat használok, lehetőségünk van arra, hogy több oldalról közelítsük meg a problémádat.

Ajánlom azoknak a kineziológiát, akiknek:
 • tanulási problémáik és kommunikációs nehézségeik vannak,
 • problémáik vannak kapcsolataikban (családtagjaikkal, munkatársaikkal, főnökeikkel) vagy nehezen tudnak kapcsolatot létesíteni,
 • gyakran érzik magukat feszültnek, idegesnek, stresszesnek,
 • szülés után nem találják régi önmagukat,
 • nincs önbizalmuk, önbecsülésük,
 • nem elégedettek magukkal, a teljesítményükkel,
 • nem elégedettek gyermekeikkel,
 • nem érzik jól magukat a bőrükben,
 • nem értik, hogy hasonló helyzetekben miért viselkednek mindig ugyanúgy, de szeretnének másképp,
 • miért hoznak mindig „rossz” döntéseket,
 • úgy érzi megrekedt és nem tud tovább lépni,
 • ha segíteni szeretne a gyermekének, de már nem látja a fától az erdőt,
 • képtelenek kezelni az indulataikat,
 • rosszul alszanak, nem tudják kipihenni magukat,
 • súly és táplálkozási problémájuk van,
 • szexuális problémáik vannak,
 • körömrágás,
 • magatartás zavarok (ilyen esetben előfordulhat, hogy együtt kell dolgozni a gyerekkel és a szülővel is)
 • beragadt érzéseik vannak,

Írj nekem üzenetet vagy hívj, ha szeretnél hozzám jönni egy konzultációra, kineziológiai ülésre.

És végül egy kedves idézet, ami alapján elgondolkodtam azon, hogy Én mit tanultam meg és mit nem, mit akarok tanítani és mit nem.

Dorothy Low Holte:

Egy élet a kezedben

Ha a gyerekek kritizálva élnek, meg tanulnak megbélyegezettnek lenni.
Ha a gyerekek ellenségeskedésben élnek, megtanulnak veszekedni.
Ha a gyerekek kicsúfolva élnek, megtanulnak szégyenlősnek lenni.
Ha a gyerekek megszégyenítve élnek, megtanulják bűnösnek érezni magukat.
Ha a gyerekek toleráns légkörben élnek, megtanulnak türelmesnek lenni.
Ha a gyerekek bátorítva élnek, megtanulnak bízni.
Ha a gyerekek dicsérve élnek, megtanulják megbecsülve érezni magukat.
Ha a gyerekek méltányosságban élnek, megtanulják az igazságosságot.
Ha a gyerekek biztonságban érzik magukat, megtanulnak hittel élni. Ha a gyerekek megerősítve élnek,
megtanulják magukat szeretni.
Ha a gyerekek elfogadva és barátságban élnek, megtanulják megtalálni a szeretetet a világban !!