Orosi Tünde – Lélekfa

Orosi Tünde kineziológus
Rólam:

1969-ben születtem egy Szabolcs megyei faluban. Gyermekkoromról sok mindent el lehet mondani, de azt hogy felhőtlen lett volna azt sajnos nem. Ez rányomta bélyegét egész életemre. Érettségi után nem sokkal úgy döntöttem, hogy férjhez megyek – szabadulván otthonról. Ezt természetesen egy év múlva válás követte és egy nagy ugrás Debrecenbe. Több vargabetűt leírva az életben és az országban, itt találkoztam egy Férfival, akivel összekötöttük életünket. Jelenleg Etyeken élünk, kislányunkkal, Fanni Virággal.

Találkozásom a kineziológiával:

Szülésem után a legmélyebb depressziómban találkoztam a stressz oldással. Akkor, amikor már a házasságom is csak egy cérnaszálon lógott.

Kétlakiak voltunk, a férjem munkája miatt 250 km-re volt tőlünk. Így elég sokat voltam egyedül a terhesség előtt is, és Virág érkezése után is. Az a pici baba annyira megrémített és annyi kétség merült fel bennem magammal szemben, hogy születése után teljesen bezárkóztam. Ha tehettem volna, az utcára sem megyek ki. Segítségem nem volt – mivel büszke voltam – és nem is kértem. Az éjszakázás és a magány sok rossz gondolatot szült borúlátó agyamban. Elkezdtem hibáztatni mindenkit, aki a közvetlen környezetemben volt. Ez ugye már veled is előfordult? Sokkal könnyebb, mint belenézni a tükörbe és azt mondani, hogy jelenlegi helyzetemnek ÉN MAGAM vagyok az okozója.

Egy nagy veszekedés után, amikor sikerült kilépni a testemből és szerencsésen vissza is találtam, eldöntöttem, hogy segítséget kell kérnem. Ekkor mentem el egy oldásra, amit még kettő követett. Ennek annyira éreztem pozitív hatását magamon és környezetemen, hogy eldöntöttem, nekem ezt meg kell, tanulnom. A gondolatot tett követte és ez engem nagyon boldoggá tett. Életem során soha nem én választottam, hogy mit tanuljak. Hagytam, hogy válasszanak helyettem. Ez volt az első.

Ebben az a legérdekesebb, hogy ezt, az akkor 2 éves kislányommal beszéltem meg. Jól tudta mit kérdezek tőle, mert Őt is elvittem oldásra, amikor kijött a bőrén egy ritka bőrbetegség. Ennek is Én voltam az előidézője, már tudom pontosan. Én nem éreztem ugyanis jól magam a bőrömben. A Virág bőre most már gyönyörű. Mondhatom azt, hogy nekem Ő a tanító mesterem. A mai napig kitűnő érzékkel mutatja meg, merre kell mennem az utamon. Ha tanácstalan vagyok, elég ha figyelem és megadja a választ minden kérdésemre. Ha valamelyik gondolatban magadra ismertél, akkor várlak szeretettel.

Ajánlom azoknak a kineziológiát, akiknek:

– beragadt érzéseik vannak,
– problémáik vannak kapcsolataikban (családtagjaikkal, munkatársaikkal, főnökeikkel) vagy nehezen tudnak kapcsolatot létesíteni,
– gyakran érzik magukat feszültnek, idegesnek, stresszesnek,
– szoronganak, depresszióra hajlamosak,
– szülés utáni depresszióban szenvednek,
– indulataikat nem tudják kezelni,
– rosszul alszanak, nem tudják kipihenni magukat
– valamilyen iszonyuk van (pl.: pók, tömeg..),
– allergiával küszködnek,
– súly és táplálkozási problémájuk van,
– valamilyen függőségük van (pl.: dohányzás, munka, alkohol, édesség,…)
– szexuális problémáik vannak,
– kényszeres gondolataik, szokásaik vannak,
– nincs elég önbizalmuk,
– tanulási és kommunikációs nehézségeik vannak,
– gyerekek esetében: körömrágás, ágyba vizelés, magatartás zavarok (ilyen esetben előfordulhat, hogy együtt kell dolgozni a gyerekkel és a szülővel is)
– különböző fájdalmaik vannak (fej, hát, izületi….)
– válsághelyzetbe kerülnek (szülés, válás, haláleset, baleset).

Írj nekem üzenetet vagy hívj, ha szeretnél hozzám jönni egy konzultációra, kineziológiai ülésre.

És végül egy kedves idézet, ami alapján elgondolkodtam azon, hogy Én mit tanultam meg és mit nem, mit akarok tanítani és mit nem.

Dorothy Low Holte:

Egy élet a kezedben

Ha a gyerekek kritizálva élnek, meg tanulnak megbélyegezettnek lenni.
Ha a gyerekek ellenségeskedésben élnek, megtanulnak veszekedni.
Ha a gyerekek kicsúfolva élnek, megtanulnak szégyenlősnek lenni.
Ha a gyerekek megszégyenítve élnek, megtanulják bűnösnek érezni magukat.
Ha a gyerekek toleráns légkörben élnek, megtanulnak türelmesnek lenni.
Ha a gyerekek bátorítva élnek, megtanulnak bízni.
Ha a gyerekek dicsérve élnek, megtanulják megbecsülve érezni magukat.
Ha a gyerekek méltányosságban élnek, megtanulják az igazságosságot.
Ha a gyerekek biztonságban érzik magukat, megtanulnak hittel élni. Ha a gyerekek megerősítve élnek,
megtanulják magukat szeretni.
Ha a gyerekek elfogadva és barátságban élnek, megtanulják megtalálni a szeretetet a világban !!