Adatkezelési nyilatkozat

Adatkezelési nyilatkozat 2018-11-19T14:10:03+00:00

5. Adatvédelmi tájékoztató_lelekfa

 

Adatvédelmi tájékoztató

Tájékoztatásom a https://www.lelekfa.hu/honlappal és a honlapon hirdetett szolgáltatásaim nyújtásával kapcsolatos tevékenységekre terjed ki. Más szolgáltatásokra vonatkozóan önálló tájékoztatást nyújtok személyesen, papír alapon.

  1. Az adatkezelő

Neve: Orosi Tünde ev.

Elektronikus elérhetőség: tunde@lelekfa.hu

Adatkezelő honlapjának címe: https://www.lelekfa.hu/

 

  1. Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége

Nem folytatok olyan tevékenységet, amely indokolttá tenné adatvédelmi tisztviselő alkalmazását.

 

  • A személyes adatok tervezett kezelésének célja, jogalapja, időtartama

 

KAPCSOLATFELVÉTEL ÉS HÍRLEVÉL – hozzájárulásod alapján (GDPR 6. cikk 1. bek. a) pont)

 

Hozzájárulásodat visszavonhatod egy üzenettel, amelyet a tunde@lelekfa.hue-mail címre várok, ebben az esetben haladéktalanul törölni fogom a rólad kezelt személyes adatot, kivéve, ha más célból is kezelem azt. Például a nevedet törölhetem a levelezőrendszeremből, de a számlák között megmarad, mert jogi kötelezettségem a számviteli bizonylatok megőrzése. A hírlevelemről a hírlevél végén elhelyezett „Leiratkozom” gombra kattintással tudsz a legegyszerűbben leiratkozni. A hozzájárulás visszavonását megelőző adatkezelés jogszerűnek számít.

 

Tevékenység Kezelt személyes adatok Adatkezelés célja Adatkezelés időtartama
Ha felhívsz telefonon telefonszám, név Kapcsolatfelvételi lehetőség telefonon vagy elektronikus úton, tájékoztatás kérése a szolgáltatásaimról, visszahívás kérése. Hozzájárulás visszavonásáig,
5 napig tárolja a telefonkészülék memóriája, ezt követően törlődik,
a levelezőrendszeremet három havonta átnézem és törlöm azokat a leveleket, amelyek csak egyszeri érdeklődésről szóltak,
ha nem csak egyszeri, tájékozódó telefonbeszélgetésről, e-mail váltásról beszélünk, hanem személyes találkozásban állapodunk meg, a szerződéses jogalap szerint kezelem a továbbiakban az adatokat.
Ha e-mailt írsz nekem név, e-mail cím és minden olyan személyes adat, amelyet az üzenetben elhelyezel
Ha a honlapomra kihelyezett űrlapon keresztül keresel meg név, e-mail cím, telefonszám
Ha feliratkozol a hírlevelemre név, e-mail cím Szeretnélek tájékoztatni a szolgáltatásaimról, a rendezvényeimről, a szakmai híreimről. Leiratkozásig.

 

IDŐPONTKÉRÉS – szerződés előkészítése (GDPR 6. cikk (1) bek. b) pont)

 

Tevékenység Kezelt személyes adatok Adatkezelés célja Adatkezelés időtartama
Ha időpontot kérsz telefonon a személyes találkozásra telefonszám, név, időpont Személyes találkozásra időpont egyeztetése. A nevedre azért van szükségem, hogy beazonosítsalak, a telefonszámodra és az e-mail címedre azért, hogy értesíteni tudjalak változás esetén. 5 napig tárolja a telefonkészülék memóriája a beérkező hívásokat, ezt követően törlődik,
a levelezőrendszeremet három havonta átnézem és törlöm azokat a leveleket, amelyeknél az adatkezelés célja már megvalósult. Az egyeztetett időpontot, a neved és a telefonszámodat feljegyzem az online naptáramba, a naptárbejegyzéseket a tárgyév végén törlöm.
Ha e-mailt írsz nekem és abban kérsz időpontot név, e-mail cím és minden olyan személyes adat, amelyet az üzenetben elhelyezel, időpont, amiben megállapodunk
Ha a honlapomra kihelyezett űrlapon keresztül kérsz időpontot név, e-mail cím, telefonszám, időpont, amiben megállapodunk

 

 

RÉSZVÉTEL AZ ELŐADÁSAIMON – szerződés előkészítése, szerződés teljesítése – (GDPR 6. cikk (1) bek. b) pont)

 

Tevékenység Kezelt személyes adatok Adatkezelés célja Adatkezelés időtartama
Ha jelentkezel egy előadásomra telefonon vagy e-mailen telefonszám, név, e-mail cím A jelentkezéssel tudod a helyedet biztosítani az előadásaimon. A nevedre azért van szükségem, hogy beazonosítsalak, a telefonszámodra és az e-mail címedre azért, hogy értesíteni tudjalak változás esetén. A jelenléti íven történő aláírásoddal igazolod, hogy részt vettél az előadáson. 5 napig tárolja a telefonkészülék memóriája a beérkező hívásokat, ezt követően törlődik,
a levelezőrendszeremet három havonta átnézem és törlöm azokat a leveleket, amelyeknél az adatkezelés célja már megvalósult.
A jelenléti íveket az előadást követő év elején megsemmisítem.
Jelenléti ív az előadáson (ingyenes előadáson ezt mellőzöm) név, e-mail cím és aláírás

 

 

 

 

SZOLGÁLTATÁSAIM – szerződés teljesítése – (GDPR 6. cikk (1) bek. b) pont)

 

Tevékenység Külön tájékoztató átadásának időpontja
Egyéni konzultáció gyermekeknek Az első személyes találkozás alkalmával önálló, külön adatkezelési tájékoztatót adok át pácienseimnek, papír alapon, az egészségügyi vizsgálatba történő belegyező nyilatkozattal együtt.
Egyéni konzultáció felnőtteknek
Csoportos stresszmentesítő képességfejlesztés Az első csoportfoglalkozás alkalmával önálló, külön adatkezelési tájékoztatót adok át a csoportfoglalkozás résztvevőinek, papír alapon.
Nyári táborok szervezése A táborba történő jelentkezéskor kiküldöm a kötelező egészségügyi nyilatkozatot a jelentkező gyermekek szüleinek, kiegészítve az adatkezelési tájékoztatással, ezt papír alapon várom vissza.
Szakvélemény készítése Munkám során a szülő(k) kérésére előre nem meghatározható célból összefoglaló értékelést készítek. A szakvélemény felkészítésének elkészítésének feltétele, hogy személyesen találkozzunk, így az első találkozás alkalmával átadom papír alapon az önálló adatkezelési tájékoztatót.

 

 

SZÁMLÁZÁSI KÖTELEZETTSÉGEM TELJESÍTÉSE – jogi kötelezettség – (GDPR 6. cikk (1) bek. c) pont, előíró jogszabály: 2017. évi CL. törvény 78. § (3) bekezdés: iratmegőrzési idő; 2007. évi CXXVII. tv. 169. § e) pontja: számla kötelező elemei).

 

Tevékenység Kezelt személyes adatok Adatkezelés célja Adatkezelés időtartama
Számla kiállítása számlázási név és számlázási cím, egyéni vállalkozó esetén adószám Számla kiállítása. A kiállítás évében és további öt évig őrzöm meg a számlákat és a bankszámlakivonatokat.
Átutalással történő fizetés bankszámlatulajdonos neve és bankszámlaszáma

 

 

SZAKMAI PARTNEREIM ADATAINAK KEZELÉSE – jogos érdekem alapján – (GDPR 6. cikk (1) bek. f) pont).

 

Tevékenység Kezelt személyes adatok Adatkezelés célja Adatkezelés időtartama
Szakmai partnereim adatainak rögzítése, tárolása név, munkahelyi cím, telefonszám, e-mail cím, foglalkozás Konzultációk, véleménycsere olyan személyekkel, kollégákkal, akikkel tartós szakmai kapcsolatban állok. Tiltakozásig, szakmai kapcsolat megszűnéséig. Minden év januárjában felülvizsgálat.

 

 

Készítettem érdekmérlegelési tesztet, amelynek az lett az eredménye, hogy az így tudomásomra jutott és kezelt személyes adatok kezelésével egyáltalán nem sértem szakmai partnereim magánszféráját. Partnereim igény szerint megtekinthetik az érdekmérlegelési tesztet és a tiltakozáshoz való jogot is biztosítom részükre.

 

EGYÉB ADATKEZELÉSEIM – – hozzájárulásod alapján (GDPR 6. cikk 1. bek. a) pont)

Tevékenység Kezelt személyes adatok Adatkezelés célja Adatkezelés időtartama
Fényképek nyilvánosságra hozatala a honlapomon vagy a közösségi oldalamon képmás Tevékenységem bemutatása, népszerűsítése. Hozzájárulás visszavonásáig vagy az adatkezelő általi törlésig (tartalom változtatása miatt), legkésőbb az oldal megszűnéséig.
Facebook oldal kezelése név, nyilvános profil, hozzászólások Közösségi oldalam követése, tájékoztatás a tevékenységemről, gyors híreim megosztása.

 

Természetes személyeket ábrázoló fényképeket ritkán helyezek ki az oldalamra vagy a közösségi oldalamra. Minden esetben külön hozzájárulást kérek a kép nyilvánosságra hozatalához, amelyhez önálló adatkezelési tájékoztatót is készítettem. A hozzájárulás visszavonását követően törlöm az oldalakról a fényképet.

Közösségi oldalamon a saját hozzászólásaidat, nyilvános megosztásaidat bármikor törölheted, privát üzeneteidet a facebook-messenger-en kérésedre törölni fogom. Hozzájárulásodat visszavonhatod a ’Mégsem tetszik ez az oldal’/”Unfollow” gombra kattintva.

A hozzájárulás visszavonását megelőző adatkezelésünk jogszerűnek számít.

 

COOKIEK KEZELÉSE

A süti (cookie) egy kis fájl, amely akkor kerül a számítógépre, amikor egy webhelyet látogatsz meg. A sütik számtalan funkcióval rendelkeznek. Többek között információt gyűjtenek, megjegyzik a látogató egyéni beállításait, és általánosságban megkönnyítik a weboldal használatát a felhasználók számára.

 

Oldalamon egy sütit használok, ami nem igényel hozzájárulást.

Honlapomat összekötöttük a közösségi oldalammal (ha rákattintasz az oldal alján található Facebook ikonra, átvezet téged a közösségi oldalamra). Ezek a közösségi oldalak szintén elhelyeznek a gépeden sütit, olyanokat is, amelyek személyes adatokat gyűjtenek rólad. Ezeket az adatokat nem ismerem meg, nem látom. Ha nem szeretnéd, hogy a közösségi oldalak sütiket helyezzenek el a gépeden, kérlek, kapcsold ki a saját böngésződben a lehetőséget.

Ma már nagyon egyszerű kikapcsolni a saját böngészőjében a sütiket:

 

  1. Ki ismeri meg a személyes adatokat? Címzettek köre.

 

Egyes feladataim ellátása érdekében adatfeldolgozókat vagy más adatkezelőket veszek igénybe.

Tárhelyszolgáltatás, e-mail szolgáltatás:

Intronet Kft.

1137 Budapest, Radnóti Miklós utca 11 Fsz. 2.

Email: ugyfelszolgalat@intronet.hu

Telefon: +36 (70) 317-4482

Hozzáférés a honlap és a levelezőrendszer teljes tartalmához. Elsődleges feladata a tárolás, ezen kívül más műveletet a személyes adatokon nem végez.

 

Könyvelés:

Kommel Kft.+363026989174225 DebrecenRózsavölgyi út 193/a.Hozzáférés a természetes személyek részére kiállított számlákhoz, más számviteli bizonylatokhoz. Adatfeldolgozói szerződést kötöttünk. A számlák rögzítésén és a bevallások elkészítésén kívül nem végez más adatfeldolgozói műveletet.

 

Online naptár:

Apple Inc., Infinite Loop,

Cupertino, CA 95014

Telefonszám: 1 408 996 1010

Hozzáférés a naptár adataihoz, a tároláson kívül más tevékenységet nem végeznek.

 

Hírlevélküldés:

Listamester – Bithuszárok Számítástechnikai és Szolgáltató Bt.

2051 Biatorbágy, Damjanich utca 8.,

info@bithuszarok.hu

Hozzáférés a hírlevélre feliratkozók adataihoz. Elsődleges feladatuk a személyes adatok tárolása.

 

  1. Adattovábbítás harmadik országba vagy nemzetközi szervezet részére

Egyedüli harmadik ország, amelybe adattovábbítás történik, az Amerikai Egyesült Államok. Az USA-val megfelelőségi határozat született 2016. július 12-én

(https://ec.europa.eu/info/law/law-topic/data-protection/data-transfers-outside-eu/eu-us-privacy-shield_en).

 

  1. Az érintett jogai

Az adatkezelés teljes időtartama alatt élhetsz a következő jogosultságokkal:

  1. Hozzáférés a személyes adatokhoz

Jogosult vagy visszajelzést kérni arra vonatkozóan, hogy személyes adataid kezelése folyamatban van-e és ha igen, tájékoztatlak, miért kezelem ezeket, milyen adatokat kezelek, kinek adom át, meddig tárolom, milyen egyéb jogokat biztosítok neked, hol tehetsz panaszt stb.

 

  1. Helyesbítéshez való jog

Ha elírtam a nevedet, a telefonszámodat, az e-mail címedet, vagy bármely más személyes adatodat, kérésedre helyesbítem vagy kiegészítem azokat. Ha valakinek átadtam a személyes adataidat, neki is szólok, hogy módosítani tudja.

 

  1. Személyes adatok törléséhez (az „elfeledtetéshez”) való jog

Indokolatlan késedelem nélkül törlöm az összes személyes adatot rólad, ha visszavontad a hozzájárulást a hozzájáruláson alapuló adatkezeléshez, vagy már nincs szükségem az adatokra abból a célból, amiért elkértem.

Ha jogalap nélkül kezeltem rólad egy személyes adatot, szintén törölni fogom.

Ha nyilvánosságra hoztam rólad egy személyes adatot, amely csak fényképfelvétel esetén fordulhat elő a külön hozzájárulásod alapján, majd később élni szeretnél az elfeledtetéshez való jogoddal, megteszem az ésszerűen elvárható intézkedéseket, hogy ezt biztosítsam neked.

 

  1. Személyes adatok korlátozásához való jog

Ha úgy gondolod, nem kezelem pontosan a személyes adataidat, kérheted a korlátozást, amíg nem tisztázzuk a kérdést.

Előfordulhat, hogy törölni szeretnék egy adatot, de neked van rá szükséged, mert pl. jogi igényeid érvényesítéséhez szükséges. Ilyenkor is kérheted, hogy törlés helyett korlátozzam a személyes adatok kezelését, azaz tartogassam még kicsit.

Ezekben az esetekben csak tárolnom szabad az adatokat.

 

  1. Tiltakozás a személyes adatok kezelése ellen

Tiltakozhatsz a személyes adataid kezelése ellen, ha jogos érdeken alapul az adatkezelés. Ez csak szakmai partnereink kapcsolattartási adatai esetén fordulhat elő, más tevékenységnél nem ez az adatkezelés jogalapja.

 

  1. Adathordozhatóság

Kérheted, hogy az automatizált módon történő adataidat tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban átadjam neked, vagy elküldjem egy másik adatkezelőnek. Ezt csak akkor kérheted, ha adatkezelésem jogalapja a hozzájárulás vagy a szerződés. Ezesetben nagyon szívesen átadom neked vagy más adatkezelőnek ezeket az adatokat

 

  1. Automatizált döntéshozatal

Nem folytatok automatizált döntéshozatalon alapuló tevékenységet, így ügyfeleimre nem terjedhet ki ilyen döntés hatálya.

 

  • Panasz benyújtása

Ha úgy érzed, szabálytalanul kezelem a személyes adataidat, örömmel segítek, kérlek fordulj hozzám bizalommal. Itt várom az üzenetedet: tunde@lelekfa.hu

 

Ha nem velem szeretnéd megbeszélni a problémát, bíróság előtt is érvényesítheted a jogaid. Erre polgári per keretében van lehetőséged. A per elbírálása a törvényszék hatáskörébe tartozik. A lakóhelyed szerinti törvényszékre kell benyújtanod a kereseted (a törvényszékek felsorolását és elérhetőségét ezen a linken találod:  http://birosag.hu/torvenyszekek).

Bármilyen személyes adattal kapcsolatos panasszal, kérdéssel felkeresheted a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságot is, őket ezen a címen éred el (1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C; postacím: 1530 Budapest, Pf. 5.).

  • Automatizált döntéshozatal

Automatizált döntéshozatali tevékenységet nem folytatok.

 

  1. A megfelelő biztonság

A megfelelő biztonsági intézkedések kialakítása során figyelembe vettem a tudomány és a technológia állását, az adatkezelés jellegét, hatókörét, körülményeit, céljait, és a természetes személyek jogaira és szabadságaira jelentett változó valószínűségű és súlyosságú kockázatot. A papír alapú iratokat székhelyemen tárolom, ahol a riasztó mellett két házőrző is biztosítja, hogy jogosulatlanul senki se férhessen hozzá a személyes adataidhoz.

 

  1. Egyéb rendelkezések

Jelen adatvédelmi tájékoztató 2018. október 26-án lép hatályba.

 

A tájékoztató nem ismétli meg a vonatkozó jogszabályokban, mindenkire egyformán kötelező tartalmat. A tájékoztatás elkészítésekor figyelembe vettem és irányadónak tekintema nem részletezett kérdésekben a következő forrásokat:

  1. Az Európai Parlament és Tanács (EU) 2016/679 rendelete a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és a ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK rendelet hatályon kívül helyezéséről, különösen a (39); (42); (50); (55); (60)-(63); (66); (71) preambulumbekezdései, továbbá a 12-22. cikk

http://naih.hu/files/CELEX_32016R0679_HU_TXT.pdf

  1. Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény

https://net.jogtar.hu/getpdf?docid=a1100112.tv&targetdate=20180101&printTitle=2011.+%C3%A9vi+CXII.+t%C3%B6rv%C3%A9ny

  1. A NAIH ajánlása az előzetes tájékoztatás adatvédelmi követelményeiről (2015.10.09.) alapján. https://naih.hu/files/tajekoztato-ajanlas-v-2015-10-09.pdf
  2. A 29-es Adatvédelmi Munkacsoport iránymutatása az előzetes tájékoztatásról (17/EN WP259 rev.01 – utolsó módosítás: 2018.04.10.);

http://naih.hu/files/wp259rev.01_EN_Guidelines_on_Consent.pdf

  1. A 29-es Adatvédelmi Munkacsoport iránymutatása az átláthatóságról (17/EN WP260 rev.01 – utolsó módosítás: 2018.04.11.) http://naih.hu/files/wp260rev.01_EN_Guidelines_on_Transparency.pdf

 

 

Orosi Tünde

Én is kerestem a saját megoldásaimat és a kineziológiában találtam meg.
Neked is tudok segíteni, hogy a te életed is pozitív írányba változzon.

Történetek