Orosi Tünde – Lélekfa

Energetikai kineziológia – Agyformatálás, LEAP

Az energetikai kineziológia egy haladó, speciális technika. Magas előképzettséget igényel. A többi ághoz hasonlóan izomtesztelést használ a stressz által keletkezett kiegyensúlyozatlanságok feltérképezéséhez. Egy kicsit mégis más, mint a többi. Ennél a munkánál a blokkok feltárását és kiegyensúlyozását a kínai akupresszúrás pontok (meridián pontok) finom érintésével és az indiai ujjmódok, (mudrák) kombinációjával érjük el. Ezekkel tudjuk megcélozni azokat a területeket a testünkben, ahol elakadás van.

A kezelés alatt a kliensnek elég az ügyére gondolni, nem szükséges beszélnie róla, ha nem szeretne. Mivel a kezelés felöltözve fekve történik a kliensnek lehetősége van a lazításra pihenésre. A finom érintések segítségével sztressz mentesítjük az agyat a testet és ezáltat a lelket.

Az agyformatálás Hugo Tobar (eredetileg mérnök) ausztrál kineziológus munkája és az energetikai kineziológia alapja, bevezetés az aggyal való munkába. A módszer segítségével vizsgálni tudjuk az egyes agyi területek blokkoltságát. A test energia rendszerét használva, a már fent említett ujjmódok (mudrák) és akupunktúrás pontok kombinációjával keressük meg azokat az agyi területeket, ahol kiegyensúlyozásra van szükség. A kombinációk különböző frekvenciákat képviselnek, melyek az idegrendszer működési frekvenciái. Minden területhez tartozik egy kombináció és segítségükkel ezek stressze felmérhető és oldható.

Az agyformatálással az idegrendszer stresszeit tudjuk oldani.

Ez a kineziológiai rendszer integrálja a már hagyományosnak mondható kineziológiai ágak “tudását” az agykutatások tudományos eredményeivel.

LEAP

“Kipróbáltam mindenfajta komplementer medicinát… Chiropraktikát, masszázsokat, homeopátiát, akupunktúrát és többféle különleges gyógyító technikát, még a filippinó hitgyógyítást is, de mind közül a legfurcsább a kineziológia volt.” Dr. Charles Krebs

Dr. Charles Krebs eredetileg kutató tudós volt, paleontológiával és evolúciós biológiával kezdte munkásságát, végül tengerbiológus lett és analitikus kémiával foglalkozott. Egy mélytengeri merülése alkalmával mélységi mámorba került. Megkezdte a szabályos emelkedést, megtartva a kötelező pihenőket, ami elengedhetetlen a vérben lévő nitrogéngáz buborékok távozásához. A felszínre érkezése után mégis rosszul lett. Visszatért a vízbe és folytatta a dekompresszálást. Úgy tűnt, hogy rendeződött a probléma, de aznap este felfedezte magán a keszon betegség tüneteit és lebénult. Többször betették dekompressziós kamrába és vitték vissza nagy mélységbe, eredmény nélkül. Az utolsó esélye az volt, hogy extrém sokáig és nagy mélységben kellett lemennie a kamrában. Úgy gondolta, hogy semmit nem veszíthet, ha megpróbálja. A kezelés végére már tudta mozgatni a karját, de kerekesszékbe került. Később újra kellet tanulnia, a járást és az írást. Orvosai azt mondták, hogy soha nem fog járni.

Kutatóként nem adta fel a reményt és minden kipróbált, ami elérhető volt. Aztán esélyt adott az alternatív módszereknek is, így került kapcsolatba kineziológiával. Az elért eredmény hatására, megkezdte kineziológiai tanulmányait, és az 1980-as évek végén kifejlesztette a LEAP programot (Tanulást Segítő Akupresszúrás Program).

Az agyformatálás technikáját használva éri el az agy területeit, akupunktúrás pontok speciális kombinációinak érintésével. Különböző agyi területekre és agyi pályákra tud hatást gyakorolni, ezáltal közvetlenül tudja őket stresszmentesíteni, és tartós pozitív változást elérni. Célja az agy teljes integrációja és a két agyfélteke összehangolt működése. Dolgozik érzelmekkel, mentális és túlélési stresszekkel. Feltérképezi az esetleges fonákságokat. Fonákságnak nevezzük, ha a tudatos szinten lévő célunkkal ellentétes „parancs” van a tudatalattinkban. A LEAP egyik célja a fonákságok megszüntetése.

A teljes aggyal való tanulás elérése érdekében foglalkozik:

  • az agyféltekék dominanciájával – a túlélésünk érdekében fontos tudnunk, hogy stressz esetén milyen emlékeket tudunk előhívni. Ha ez a terület optimálisan működik és a megfelelő információhoz jutunk, időt nyerünk. Nem futunk felesleges köröket.
  • a látással – látok-e a szememmel, azt érzékelem-e, amit látok? Hogyan érzékelem és dolgozom fel a látottakat? Arra az agyterületre megy-e az információ, ahova kell? Megfelelő látással hatékonyabban kezeljük az adott problémákat.
  • fonáksággal – egy probléma megoldására nem olyan túlélési mód rögzül, ami nekem optimális. Ezek lebontásával felszabadulnak a képességeink és hatékonnyá válunk.

Az integrált agyműködés érdekében fontos, hogy a különböző agyi területek stresszmentesen működjenek átjárhatók és elérhetők legyenek, kommunikáljanak egymással és ezt az integrált működést stresszhelyzetben is fent tudják tartani. A LEAP rendszerével mindez elérhető.