Orosi Tünde – Lélekfa

KAMASZODÓ - KAPASZKODÓ

tanulási coaching kamaszoknak

Budapest, XI. kerület Baranyai tér (Allee mellett)

Nagyon sok gyerekkel dolgozom, többségükben kamaszokkal, saját érintettségem is van, egy 15 évest próbálok terelgetni.

A fiatalokkal folytatott közös munka során tapasztaltam, hogy mennyire nehéz nekik ez az időszak az iskolában.

A 7. osztályosoknak nagyon kell igyekezniük kihozni magukból a maximumot, hiszen viszik az év végi pontokat a felvételihez. A 8. sem egyszerűbb, sőt. Kellenek a félévi jó jegyek, hiszen ezek is számítanak és még a felvételire is készülniük kell. Nagyon nehéz időszak ez nekik minden szempontból. Ugyanakkor félnek, aggódnak az eredmények miatt. Ez a folyamatos érzelmi hullámvasút nincs jó hatással rájuk. Nagyon sok energiát vesz el a fontos dolgoktól és csökkenti a teljesítményüket.

Kicsit olyan ez, mint amikor vezetés közben tövig nyomod a gázt, közben meg néha behúzod a kéziféket. Ugye, hogy nem tudsz folyamatosan haladni?

A középiskolába került fiataloknak be kell illeszkedni egy új közösségbe, fel kell készülni, az érettségire és a nyelvvizsgára.

Mindkét korosztály számára fontos a mentális felkészítés. Sokkal jobb eredményeket tudnak elérni azok a gyerekek, akik képesek stressz mentesek maradni a megmérettetéseken.

Ebben a folyamatban elengedhetetlen a folyamatosság. Ezért két hetente péntek délután találkozunk a gyerekekkel. Már az első alkalommal megtanuljuk az alapokat, hogy minél hamarabb képesek legyenek használni az elsajátított trükköket, praktikákat.

Érzelmi stressz oldása:
Minden alkalommal feldolgozunk egy érzelmi stresszel terhelt élet eseményt. Így megtanulja kezelni a konfliktushelyzeteket, illetve a viselkedési problémák finomodnak.
 

Fejlesztjük az érzelmi intelligenciát:

Ha fel tudja ismerni és ki tudja fejezni az érzelmeit, érzéseit, akkor könnyebben elmondja, hogy mi bántja. Ha elmondta, közelebb kerülünk egymáshoz és a megoldáshoz, aminek az az eredménye, hogy mi szülők jobban tudunk neki segíteni.

Brain Gym® gyakorlatok rendszeres használata:

A Brain gym® 26 alap gyakorlatának rendszeres ismétlésével azokat a fizikai képességeket erősítik meg, melyek az elméleti tanulmányok elsajátításához elengedhetetlenek.

Mitől eredményes és hatékony?

Összehangoljuk a két agyféltekét:

Ez elősegíti a szövegértés, írás, olvasás, memorizálás és figyelem koncentrálás fejlődését, ami a tanulmányi eredmények javulását eredményezi.

Növeljük az önbizalmukat: 

A negatív érzelmek felismerése és elengedése hatására elhiszi magáról, hogy: Ügyes, okos és képes megoldani, minden rábízott feladatot. Ez segít abban is hogy, leküzdje a saját korlátait és szívesebben fogjon bele egy új dologba.

 

Alkalmazott technikák

4 együtt töltött év utáni visszajelzés

Szia Tünde!

Bocsánat, hogy ilyen későn zavarlak.

Képzeled el, 1 éve kaptunk tőled egy halacskás karkötőt.

Sose felejtem el azt a napot, másnap írtuk a felvételit, és képzeld nekem pont ebben a pillanatban szakadt le (ma van a felvételi)

Eddig 3 kívánságom volt és mind a 3 teljesült.

Köszönöm neked azt a sok emléket amit szereztél és a karkötőt, lehet e nélkül nem is vettek volna fel az álom sulimba.

Most, hogy sajnos leszakadt a karkötőm biztos vagyok benne, hogy fogok venni egy másikat, hogy továbbra is szerencsével segítse utamat.😁❤️❤️

Árak

Csoportos foglalkozás szeptembertől

6.000 Ft
90 perc
  • Alkalmanként fizetve
Jelentkezés

Csoportos foglalkozás szeptembertől

28.000 Ft
5 x 90 perc
  • 5 alkalmas bérlet
Jelentkezés