Gyerekeink életében mi anyák vagyunk a legfontosabbak. Tudom, most sok férfi felhördül, de egy férfi társuk ezt így fogalmazta meg: “9 hónap behozhatatlan előnye van egy anyának”. Épp ezért fontos az, hogy milyen JEGYEKET rakunk a gyerekeinkre.

Gyerekeink másolnak. Néha úgy, mint az indigó. Mi is ezt tettük, amikor kicsik voltunk. Ha figyeljük őket, akkor meg tudjuk mondani, hogy melyik mozdulatot, vagy gesztust kitől vették át, kire is emlékeztet minket. Ha sikerül magunkat megfigyelni azt is láthatjuk, hogy mi, mit és kitől hozunk magunkkal. A tisztán látásban segítségünkre lehet az, ha önmagunkat és a környezetünket igyekszünk reálisan látni, mert akkor hamar észre vesszük, hogy nekünk min szükséges változtatni vagy mit szükséges elfogadni.

Mindannyian a saját szűrőinken keresztül nézzük a körülöttünk lévő világot. Hangjaiból pedig gyakran csak azt halljuk meg, amit meg szeretnénk hallani, így sok hasznos információ vész el. Sajnos, néha még a dicséretet sem jut el hozzánk. Nem vagyunk hajlandóak meghallani ezáltal elfogadni.

Ezen a tréningen segítek neked levenni a szűrőt a szemedről illetve a torzítót a füledről, lehetőséget biztosítok arra, hogy megtaláljuk az okokat, hogy miért viselkedünk úgy a gyerekeinkkel, ahogy…..és miért mutatjuk neki azt, amit…..

Senki helyett nem tudom megoldani a problémáit, de segítek elindulni illetve kisérem az úton, amíg igényli.

A kezedbe adom a kulcsot és rajtad áll, hogy mit nyitsz ki vele és az is, hogy egyáltalán használod-e.

Az együtt töltött idő alatt leírjuk az itt felismerteket, hogy bármikor felidézhesd, és a segítségedre legyen.

Több témát dolgozunk fel. Minden téma lezárása előtt oldjuk a felszínre került stresszt.

Három témakör van.

1, Mi és a szüleink viszonylata.

2, Férjünk, vagy a gyerekünk apjának és az ő szüleink viszonylata.

3, Mi magunk és a gyerekeink.

Témáról témára haladva göngyölítjük a felismeréseket és zárjuk le a harmadik napon.

Egy anyuka levele a tréning után:

Először is szeretném megköszönni, hogy részt vehettem ezen a tréningen, mert nagyon sokat tanultam Önmagamról. A tréning során olyan összefüggésekre mutattál rá, amik még számomra is hihetetlenek és meglepőek voltak. Személyiséged számomra olyan biztonságot ad, hogy teljesen megnyílok előtted, életkedved és pozitív energiáid hatását pedig még hetekkel később is magammal hordozom. Lendületet adsz és reményt, hogy nincs semmi veszve, hogy sosem késő újragondolni a dolgokat és más megközelítést találni. Hogy elfogadni valakit sokkal szebb dolog és egyszerűbb, is mint AKARNI megváltoztatni. Megtanultam, hogy a bennem elinduló változások hozzák magukkal a családom életének változásait is. Amit még tanulnom kell az a türelem és a görcsös akarás, a most azonnal mindent egyszerre. A T+T tréning lehetőséget adott arra, hogy ne azt keressem a mai iskolában illetve a gyermekeimben, amit én átéltem, mint diák. Az élet más, én más vagyok, és a gyermekeimnek sem az én utamat kell járniuk, hanem a sajátjukat. Segítenem kell őket abban, amiben jók. Bár a hétköznapjaink most sem konfliktusmentesek és az iskola hatását érzem a mindennapjainkon, de már látom, az irányt amerre tartunk.