Orosi Tünde – Lélekfa

A modern gyerek esete a golyó rágóval……

Pár napja a saját oldalamon osztottam meg az alábbi szösszenetet. 🙂 Azóta egy picit tovább gondoltam amit írtam. Azt érzem, hogy ez az eset nagyon jól példázza a különbséget köztünk és a gyerekeink között. A különbséget abban ahogyan mi felnőttünk és ahogyan ők cseperednek. Kicsiben mutatja meg nekünk, hogy a generációk között milyen különbségek vannak. Ha nem ismerjük fel, hogy ami volt már elmúlt akkor ki alakulhatnak szakadékok is a generációk között. Tehát jusson ez eszünkbe mielőtt elhagyná a szánkat a “Bezzeg az én időmben” kezdetű mondat.

**************************************************************************
Mai Virág.
Vettem pár hete egy 4 darabos golyó rágót. Nagyon hasonlított arra ami gyerekkoromban volt. Gondoltam megmutatom Virágomnak. Ma jutott eszembe, hogy odaadjam.
Persze rögtön bekapta az elsőt. Rágja, rágja fintorog, szóval egyáltalán nem ízlett neki. Megkérdezte finoman: Anya neked ez ízlett?
Megegyeztünk, hogy majd én megeszem. A piros kivétel megkaphattam a többit. A pirosnak adott még egy esélyt. Az sem élt vele. A következő mondattal zárta le a golyó rágó további sorsát.
Modern gyerek vagyok az a baj…… 😃 😃 😃

Kategóriák: Aktuális